Vill du ha hjälp? Ring vår kundtjänst på 040-88080

Vanliga frågor

Var kan spisen placeras?

get link Spisen kan i stort sett placeras överallt. I ditt hus, lägenhet, kontor eller i andra offentliga miljöer. Detta eftersom den inte kräver någon skorsten och således heller inte någon installation. Det behövs heller ingen form av tillstånd för dessa kaminer.

Vad eldar man med?

source Spisen är avsedd att eldas med så kallat biobränsle. Detta finns att beställa direkt på vår hemsida. När biobränslet eldas bildas endast koldioxid och vattenånga vilket gör att det är helt ofarligt för såväl människor som för miljön. Biobränslet skall dock förvaras på ett brandsäkert ställe. Observera att du absolut inte får elda papper eller liknande i spisen. Den är endast avsedd för biobränsle.

Är biobränslet bra för miljön?

forex binary options system u7 free download Ja, biobränslet är etanol som är framtaget av organiska och miljövänliga råvaror, så som majs och potatis. Etanolet är biologiskt nedbrytbart till 100% och därmed miljövänligt.
När man eldar med det så bildas vattenånga och koldioxid som kan tas upp av dina växter.
Man måste dock förvara det säker då det är brandfarligt.

Blir det varmt precis som när man eldar med ved?

find me 100 free dating sites Givetvis så avger spisen värme. En normalt stor spis avger ungefär 3kw/h i värmeeffekt. Man kan kort och gott säga att spisen är ett bra komplement till rummets vanliga uppvärmning.

Kan spisen vara brandfarlig?

https://www.cedarforestloghomes.com/enupikos/6796 Elden brinner skyddat inne i spisen vilket gör att den inte är brandfarlig. Däremot kan spisarna bli väldigt varma på utsidan vilket man skall tänka på vid placering av spisen. Spisen får inte övertäckas eller placeras mindre än 1 meter från lättantändligt material såsom gardiner, möbler och liknande.vanliga uppvärmning.

Hur monterar jag min spis?

recherche femme alger Har du köpt en väggmonterad spis så medföljer instruktioner/rekommendationer om hur den skall monteras. En vägghängd modell skall vara ordentligt fastsatt med rekommenderad skruv/plugg beroende på vad för vägg du har för avsikt att montera den på (skruv/plugg medföljer inte). Skall kaminen monteras på en gipsvägg finns alternativet att använda en mineritskiva bakom spisen. Detta för att konstant värme kan påverka väggen. Detta är en skiva som tål konstant värme upp till 150 grader och således kommer gipsväggen ej att förlora sin bärighet.

rn52 hookup guide Har du valt en bords- alternativ golvmodell från UNIK ELD skall du se till att den placeras på ett jämnt underlag för att därmed stå stabilt. Samtliga våra modeller är byggda med en luftflik baktill vilket gör att luft passerar och på detta sätt även kyler till viss del.

Hur tänder jag min spis?

niveauvolle männer kennenlernen Fyll på behållaren med bränsle till att börja med. Fyll inte på mer än 1 cm till behållarens övre kant. Vad noga med att inte spilla någonting utanför behållaren. Skulle detta ändå ske torka då upp det med en ren trasa. Vid önskemål placera ut dina dekorationsstenar enligt eget tycke. Var dock noga med att ej placera dem över behållaren.

http://caboclonharaue.com/?kreosan=rico-op%C3%A7%C3%B5es-bin%C3%A1rias&39a=13 Med brännarens skjutbara lock (ej alla modeller) kommer du sedan att kunna justera lågan. Vid antändning av din kamin bör du använda långa tändstickor alternativt en lång braständare. Låt alltid bränslet brinna ut helt innan du fyller på nytt.

follow link Vänta minst 15 minuter innan du fyller på nytt bränsle i behållaren. Man får aldrig fylla på bränsle under tiden det brinner då detta medför stor risk för brand eller brännskador. Observera att det tar några minuter innan lågan brinner fullt ut.

Hur släcker jag min spis?

follow url Enda sättet att släcka din spis är med skjutlocket alternativt ett separat lock för vissa modellers. När detta görs så kvävs elden helt enkelt. Tänk på att aldrig lämna kaminen utan uppsikt när du eldar och observera att du aldrig får använda vatten för att släcka elden i din spis.

Vad behövs för underhåll på spisen?

follow site Spisarnas bränslebehållare är av rostfritt plåt. Denna skall rengöras regelbundet eftersom bränslet lämnar vissa rester på botten. Samtliga behållare på våra modeller är löstagbara för att underlätta rengöring. Rengöring av den öppna spisen får endast ske när den inte är i drift.

Gör enligt följande:

• Putsa upp prydnadsspisens utsida med fuktad trasa
• Torka av insatsen invändigt med hushållspapper
• Diska bränslebehållaren i ljummet vatten och diskmedel

Behöver man några tillstånd?

Nej, inga tillstånd alls.

Hur länge brinner den?

1 liter biobränsle brinner ungefär 4 timmar. Detta beroende på brännarens storlek och hur du väljer att ställa det på vissa modeller justerbara locket. På flertalet modeller från UNIK ELD har du en betydligt längre brinntid.

Vad kostar det att elda i spisen?

En härligt flammande eld i din spis kostar inte mycket mer än att elda i en sedvanlig öppen kamin. Förbrukningskostnaden för en mysig timma framför den skorstensfria spisen är ifrån 4kr till ungefär 13kr beroende på lågans och brännarens storlek.

Vad gör jag om jag får fel på min produkt?

Skulle du få problem med din produkt från UNIK ELD skall du kontakta oss på info@unikeld.se Vi lämnar 1 års garanti på själva spisen och brännaren. Detta gäller under förutsättning att produkten sköts enligt rekommendationer. Var noga med att spara ditt kvitto då detta gäller som garantibevis om något fel uppstår

UNIK ELD
Axel Danielssons väg 31
211 74 Malmö

info@unikeld.se
Tel: 040-88080
Fax: 040-6933010

Om Unik Eld

UNIK ELD var en av de första butikerna att börja sälja skorstensfria spisar i Sverige. Vi har sedan 2007 levererat kvalitetsprodukter och hög kunskap om vårt sortiment. Idag har vi även ett breddat sortiment inom inredning.
Top